Doing what you like is freedom
Liking what you do is happiness

Live your dream and the dream will lead you to success
Live the dream!

-R.Johansson

Plåtning vid Nimis. Foto: Patrik Leonardsson Plåtning vid Nimis. Foto: Patrik Leonardsson

 

Om mig/Referenser/CV.

UPPDRAGSFOTOGRAF/FILMARE Rebecka Johansson.

Hej! Jag är född och uppväxt på landet med massvis av djur. När jag var 10 år fick jag en liten ponny. Den var halt mager och vanvårdad, ca 30 år gammal. Den blev bättre och jag hade stor glädje utav henne några korta år. En dag var hon död! Det kom som en chock, och jag sprang upp på mitt rum för att leta fram gamla bilder på henne.

Hittade inte så många, i alla fall inga som var bra. Det var någonstans här som jag lovade mig själv att med hjälp utav kameran föreviga allt som har någon betydelse. Mitt fotointresse började sakta gro!

När jag var 16 år tog jag en bild som blev en byggsten till en framtida karriär. Det är en galopperande häst, tagen i motljus med solnedgången i bakgrund. Bilden är tagen med en analog Agfamatic 100, alltså ingen avancerad digitalkamera. Med denna bild föddes också tanken på att bli fotograf.....

Jag tycker att man ska leva upp till sina drömmar och göra sånt som är kul!

Våren 2009 startade jag mitt företag Art of nature Photography. Numera plåtar jag bara digitalt. Det har trillat in en hel del jobb. Jag har bl.a tagit uppdrag som gravidbilder. Porträtt utav familj, barn och djur. Studentbilder, bröllop och mycket mer. Jag har även tillstånd att flygfotografera och har sålt översiktsbilder och tavlor till företag tagna från luften. Tillsammans med min fotokollega Jens Hauser anordnar vi även Workshop resor över hela världen. Målet är att utbilda foto och filmintresserade och samtidigt lägga fokus på de utrotningshotade djuren i områdena. En del av vinsten går till människorna och djuren i länderna vi besöker! Nästa planerade resa är i Sydafrika oktober 2017, där vi besöker olika safariparker, städer, och unika upplevelser i områdena runt Cape Town. För mer info/frågor kontakta mig här, eller kika in på min företagssida på Facebook. Där kommer mer detaljerad info att läggas; 
https://www.facebook.com/Art-of-nature-Photography-Rebecka-Johansson-693027264124959/?ref=bookmarks
Eller klicka på F-symbolen uppe på sidan.

Då jag hela tiden strävar efter att utvecklas gick jag några fotokurser. De gav mersmak. Hösten 2010 startade min utbildning i Danmark. (Fotografskolen i Viborg, Media center Denmark). Denna utbildning varade fram till år 2015, kombinerat med flertalet lärlingsjobb. Jag fick ett kontrakt med natur och reklamfotografen Patrik Leonardsson/*N och *PN, och var fotograf lärling hos honom f.o.m 2010 - 2015 när utbildningen var över. Vi var totalt 7st elever från olika nationaliteter som klarade examen. Jag är överlycklig att jag är en av dem, då många duktiga lärlingselever tyvärr inte kom in på skolan, eller klarde hela vägen till sin examen!
Under min lärlingsperiod, i juni 2011 skaffade jag ännu ett kontrakt. Tillsammans med Tom Svensson/N och PN reste jag ner till Syd afrika (Kruger National park, Sabel Camp och ytterligare en park, som p.g.a all tjuvjakt av deras svarta noshörningar, vill vara anonyma!) I dessa parker blev jag blev utbildad Wildlife Photographer. Tom arbetar med utrotningshotade djur, han är även bevarandefotograf och författare. Vintern 2012 bodde jag i Australien för att utveckla mig ännu mer. Jag fick jobb på en mycket framstående tidning som gör heta repotage om framgångrika företagare längs kusterna. Tidningen heter Coast Magazine. Jag arbetade både självständigt och tillsammans med tidningens ägare, Warren Reed. Reportagen jag deltog i, handlade om allt mellan, mat, vingårdar, musiker och kända national parker. Mina bilder är nu publicerade och säljs runt om i Australien. Under resan bodde jag bl.a hos ett par släktingar, Kevin Holden m. familj. Kevin har blivit utnämd till Photographer of the year! Så jag passade på att få några tips och knep!

Jag har även haft glädjen att fotografera ihop med reklamfotografen Anders Sällström. Tillsammans har vi bl.a tagit bilder av sommarteater gänget i Lady killers. (Ulla Skoog, Claes Malmberg, Ola Forssmed m.fl). Vi var också på ett uppdrag för tidningen Båstad Magazine där även mina bilder fick plats.

Att arbeta som fotograf innebär inte att man att man springer runt med kameran hela dagarna, i vart fall inte för mig. Det blir en hel del kontorsarbete i alla det slag vilket också har sin charm. Jag har bl.a fått den stora äran att skriva/layoutar en bok åt en kund. Det är ett fantastiskt jobb som ger inblick i hur det var förr, med anor från både det Danska och Norska Kungahuset och en mycket framgångsrik släkt. I boken kommer det finnas såväl gamla som nya bilder, men mer avslöjar jag inte nu. Boken kommer att tryckas i april 2016.

 Mitt intresse för rörlig media/film,/videoproduktion har ökat i takt med min utbildningsnivå. Har hittills producerat ett par egna filmer (BTS och Info/Dokumentär, Reklam). Behöver du eller ditt företag synas lite extra, tveka inte att kontakta mig så skapar jag en passande produktion efter dina behov!

Sedan 2012 har jag samarbetat med Camilla Bondesson -Margitproduction/ELODRAMA/ULTRAFLICKA. Uppdragen har inneburit allt från Statist i musikvideo, filma klipp till musikvideor, konserter och dokumentär, samt hjälpa till med editering av filmmaterial.

Jag har även varit Filmproduktions assistent på Mecs Webb och Reklambyrå i Halmstad. Filmerna jag var involverad i, har bl.a visats på Webb och som reklam på TV4. Se referenser nedan. Reklamfilmen för bl.a NIBE värmepupar finns att se i fliken: BILD/FILM/UTSTÄLLNING i blocket.

* Naturfotograferna
* Photo Natura

* Innehar F-skatt
*Är medlem i Svenska Fotografers Förbund SFF

Min titel är alltså Uppdragsfotograf, vilket innebär att jag specialicerat mig på att kunna lösa de flesta typer uppdrag inom Foto & Film.


Väl mött!

Rebecka Johansson

Mobil: 073- 932 43 43 Hemsida: www.art-of-nature-photography.se

 Då jag tidvis bor i Danmark kan ni nå mig på min Danska telefon: +45 81300273Kolla gärna min företagssida på Facebook, den är ständigt uppdaterad!
Klicka på FB symbolen så hamnar du där.
 

REFERENSER: Avser *Kunder *Företag och *Kollegor. Coast Magazine. Warren och Maria Reed. Tom Svensson. Patrik Leonardsson. Kevin Holden. Hallandsposten. Jari Välitalo. Anders Sällström. Båstad Magazine. Joakim Ormsmark. Rowico. Höganäs Halmstadverken. Fam Magnus Lundgrens Bokprojekt. Samt en mängd privatpersoner mfl.